МАЗЗ

Претставници на МАЗЗ присутни на настанот„Зелена агенда-Обновливи ресурси, македонска храна, европски пазари”

објавено во: Новости | 0

На покана на заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, г. Бојан Маричиќ, претставници на Македонската асоцијација на земјоделски задруги беа присутни на вториот од серијата настани посветени на годишниот Извештај на Европската комисија за Република Северна Македонија за … Продолжува

Членките МАЗЗ присутни на првиот национален саем за храна и пијалоци ,,Вкуси ја традицијата”

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги беше дел од големиот настан „Вкуси ја традицијата” – Прв национален саем за храна и пијалоци“ кој се одржа на 12.11.2022 година (сабота) во Градскиот парк во Скопје. Станува збор за прв саем со ваков … Продолжува

Implementation of the GLOBAL GAP standard – a passport for exporting to European and foreign markets

објавено во: Новости | 0

The Macedonian Association of Agricultural Cooperatives together with the Cooperative Unions of Vojvodina and South Serbia started to implement the project entitled ”Improved production and quality of selected fruits and vegetables” within the framework of the Economic Development, Governance and … Продолжува

Покана за присуство на настан „Вкуси ја традицијата – Прв национален саем за храна и пијалоци“

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги ќе биде од големиот настан „Вкуси ја традицијата – Прв национален саем за храна и пијалоци“ во организација на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанствокој ќе се одржи на 12.11.2022 година (сабота), со почеток во … Продолжува