МАЗЗ

Одржана седница на редовно Годишно Собрание на МАЗЗ

објавено во: Новости | 0

На 28.04.2023 во просториите на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, се одржа седница на редовно Годишно Собрание на Македонската асоцијација на земјоделски задруги. На седницата на собрание, делегатите ги усвоија Годишниот наративен извештај на МАЗЗ за 2022 … Продолжува

Излезе Јавниот Повик 2/2023 за доделување на финансиска поддршка за мерка 131

објавено во: Новости | 0

Излезе Јавниот Повик 2/2023 кој се однесува за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на Руралниот Развој за 2023 година. Предмет на Јавниот повик е доделување на финансиска поддршка за мерка 131, поточно 131.1 … Продолжува

Задружното поврзување-можност за регионална соработка и развој

објавено во: Новости | 0

Претставници на Македонската асоцијација на земјоделски задруги на 15-ти март беа дел од регионален настан за задругарство која се одржа во Стопанската Комора во Ниш а беше во организација на Задружниот Сојуз на Јужна Србија. Целта на овој настан беше … Продолжува

Претставници на МАЗЗ присутни на свечениот дел од Основачкото Собрание на ЗЗ ”Шари”, Тетово

објавено во: Новости | 0

Бевме гости на Основачкото Собрание на земјоделската задруга ”Шари” кое се одржа вчера во Тетово. Основачите на ЗЗ Шари се модерни сточари кои го негуваат традиционалниот начин на одледување на овци. Им посакуваме многу успех во работата и што побрзо … Продолжува

Започна имплементацијата на ЕУ проектот “Зајакнување на управувањето на земјоделските задруги за подобрување на конкурентноста во земјоделскиот сектор”

објавено во: Новости | 0

Како дел од активностите од ЕУ проектот “Зајакнување на управувањето на земјоделските задруги за подобрување на конкурентноста во земјоделскиот сектор” кој го спроведува Македонската асоцијација на земјоделски задруги, во соработка со Здружение за бизниси и консултанти – Креација, остваривме средба … Продолжува

Претставници на МАЗЗ присутни на 18-от по ред Меѓународен пчеларски саем во Бјеловар, Република Хрватска

објавено во: Новости | 0

Земјоделската задруга ”БТ Нектар”, Битола – членка на МАЗЗ во периодот од 4-5 февруари беше дел од 18-от по ред Меѓународен пчеларски саем кој се одржа во Гудовац, кај Бјеловар Р. Хрватска. На овој значаен настан претставникот на ЗЗ ”БТ … Продолжува

Конкурентни Земјоделски задруги

објавено во: Тековни проекти | 0

Целосен назив на проектот: Зајакнување на управувањето на земјоделските задруги за подобрување на конкурентноста во земјоделскиот сектор-Конкурентни Земјоделски задруги. Број на договор за грант: IPA/2022/441-096 Времетраење: 24 месеци Почеток: 01.02.2023 Крај: 31.01.2025 Буџет: 500.000,00 евра ( од кои 260.050,00 евра … Продолжува

Representatives of agricultural cooperatives for pepper production from North Macedonia and Serbia on a study visit to Szentes, Hungary

објавено во: Новости | 0

Representatives of 7 agricultural cooperatives – pepper producer’s members of the Macedonian association of agricultural cooperatives and the Cooperative Unions of Vojvodina and South Serbia in the period from January 22-24, 2023 were part of the study visit in Szentes, … Продолжува