МАЗЗ

Делегација составена од претставници на Министерството за земјоделство на Косово во посета на МАЗЗ

објавено во: Новости | 0

Делегација составена од претставници на Министерството за земјоделство на Косово на 26-ти септември беа во посета на Македонската асоцијација на земјоделски задруги и нејзините членки ЗЗ Петрушка Река, Миравци, ЗЗ ПЛК, Неготино и ЗЗ Веге Фреш, Куклиш, Струмица. Целта на … Продолжува

Отворен повик за грантови за земјоделски задруги до 37.000 евра

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги го отвори повикот за грантови за постоечки и новоформирани земјоделски задруги, од Северозападниот, Североисточниот, Југозападниот и Преспанскиот регион. Задругите регистрирани во овие четири региони можат да аплицираат за грант до максимален износ од 37.000 евра. … Продолжува

Објавени 2 Прирачника за подобрено производство и квалитет на јаболко и пиперка

објавено во: Новости, Публикации, Ресурси | 0

Со задоволство споделуваме дека Здружение Македонска асоцијација на земјоделските задруги (MAЗЗ), во рамките на проектот за Подобрено производство и квалитет на одбрано овошје и зеленчук кој се реализираше преку Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project финансиски поддржан од страна … Продолжува

Проект на УСАИД за економски развој, управување и раст на претпријатијата (EDGE),

објавено во: Спроведени проекти | 0

Во рамките на проект на УСАИД за економски развој, управување и раст на претпријатијата (EDGE), Македонската асоцијација на земјоделски задруги заедно со Задружните Сојузи на Војводина и Јужна Србија во периодот од 20.05.2022-15.07.2023 година успешно го реализираа проектот ,,Подобрено производство … Продолжува

Промовиран Прирачник за подобрено производство и квалитет на јаболко

објавено во: Новости | 0

Во рамките на Меѓународниот ден на задруги се одржа и регионална конференција за промоција на постигнатите резултати во рамките на проектот ,,Подобрено производство и квалитет на одбрано овошје и зеленчук,, кој се спроведува преку проектот за Економски раст и развој … Продолжува

Одбележан Меѓународниот ден на задруги

објавено во: Новости | 0

„Одговорот за силен и моќен земјоделец е во задругарството, и во овој правец треба да се движи македонскиот аграр. Поголемо и поквалитетно производство, сигурен пласман, повисока поддршка од државата и поголем профит, се само некои од придобивките на задружното здружување, … Продолжува

Покана за заедничко одбележување на Меѓународниот ден на задруги

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги веќе 11 години по ред, првата сабота од месец Јули, го одбележува Меѓународниот ден на задруги кој на истиот датум секоја година паралелно се одбележува во целиот свет. Оваа година се прославува 101-от Меѓународен ден … Продолжува

Одржан прв состанок на Насочувачкиот комитет на проектот ,,Конкурентни земјоделски задруги,,

објавено во: Новости | 0

На 06.06.2023 година, во присуство на претставници од Европската Унија и тимот на проектот, во Хотел Континентал во Скопје се одржа првиот состанок на Насочувачкиот комитет на проектот Конкурентни земјоделски задруги. На првиот состанок присустуваа претставници од локалните заедници во … Продолжува

Претставници на МАЗЗ присутни на Меѓународниот саем за земјоделство во Нови Сад

објавено во: Новости | 0

Во периодот од 19-21 мај, четиричлена делегација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги беше дел од 90-от по ред Меѓународен саем за земјоделство во Нови Сад кој претставува најголем саемски настан во Р. Србија и еден од најголемите во Европа … Продолжува

Објавен Јавниот повик за поддршка на задругите

објавено во: Новости | 0

Програмата за поддршка на развојот на земјоделските задруги за 2023 година е нова програма, која за прв пат е донесена оваа година и со нејзиното спроведување се очекува системско подобрување на работењето на земјоделските задругите и развој на задругарскиот сектор … Продолжува