МАЗЗ

Нацрт – Стратешкиот план за развој на земјоделските задруги (2022-2028) е достапен за вашите коментари

објавено во: Новости | 0

Новата стратегија „Нацрт – Стратешки план за развој на земјоделските задруги (2022-2028)“ објавена е на веб страната на МЗШВ и достапна за јавноста. Визијата на стратегијата е да се создаде подобра иднина во која земјоделските задруги ќе можат да ги … Продолжува

Остварена средба помеѓу претставници на МАЗЗ и АФПЗРР

објавено во: Новости | 0

Делегација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги предводена од Претседателката г-ѓа Сузана Димитриевска оствари работна средба со Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, г-дин Никица Бачовски. На средбата се дискутираше за одредени прашања кои ги … Продолжува

Верскиот празник Крстовден синоним за почеток на бербата на јаболка во Преспа

објавено во: Новости | 0

Со симболично откинување на првото јаболко во рамки на манифестацијата „Преспански јаболкобер“ денеска официјално почнува годинашната берба на преспанското јаболко. Традиционалната манифестација „Преспански јаболкобер“ се одржува од 25 до 27 септември во Ресен. Започнувајќи од денес во следните 30-тина дена, … Продолжува

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Македонската асоцијација на земјоделски задруги и Задружен сојуз на Јужна Србија

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги во склоп на овогодинешната манифестација Органска Трпеза во Куманово потпиша Меморандум за соработка со Задружниот сојуз на Јужна Србија. Овој Меморандум за соработка, ќе биде спроведен на начин што ќе обезбеди, поттикнување, развивање и обезбедување … Продолжува

МАЗЗ дел од овогодинешниот Меѓународен саем ”Органска Трпеза” во Куманово

објавено во: Новости | 0

Меѓународниот саем „Органска Трпеза“, година се организираше по трет пат на отворено на 25.09.2021 год, пред Спортско рекреативниот комплекс во Куманово. Целта на манифестацијата e организирање на настан за зачувување на традицијата на производство на храна, но и меѓусебно запознавање … Продолжува

Македонската асоцијација на земјоделски задруги дел од овогодинешниот фестивал на граѓански организации на Цивика Мобилитас програмата.

објавено во: Новости | 0

Македонската асоцијација на земјоделски задруги беше дел од четвртиот по ред „Ден на граѓанските организации“ што се одржа во саботата, на 25 септември  2021 година, од 10 до 15 часот во Градскиот парк кај „Школка“, во Скопје. На официјалното отворање на настанот на … Продолжува

Претставници на МАЗЗ присутни на 88-от по ред Меѓународен саем за земјоделство во Нови Сад, Р. Србија

објавено во: Новости | 0

Во периодот од 20-22 септември, дванаесетчлена делегација на Македонската асоцијација на земјоделски задруги беше присутна на 88-от по ред Меѓународен саем за земјоделство во Нови Сад, Р.Србија. Иако традиционално овој саем се одржува во месец мај, оваа година поради состојбата … Продолжува

МАЗЗ во посета на земјоделски задруги – членки на Задружниот Сојуз на Војводина

објавено во: Новости | 0

Во склоп на посетата на Меѓународниот саем за земјоделство во Нови Сад, Р. Србија, дванаесетчлена делегација на МАЗЗ на нејзино огромно задоволство имаше можност да посети две земјоделски задруги – членки на Задружниот Сојуз на Војводина. Имено, првата задруга ЗЗ … Продолжува

Репортажа на Агро портал, Војводина: Задругите од регионот чекорат кон заеднички настап на пазарите

објавено во: Новости | 0

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fagroportal.rs%2Fpoljoprivredni-sajam-zadrugari-regiona-koracaju-ka-zajednickom-nastupu-na-trzistima%2F%3Ffbclid%3DIwAR1qcWSFKaWdizP1ZXcJ_dwGIMyBRIBeNGg4eSr5Iw88bb3gzFCylwt79J8&h=AT1aw8-ueuplMC8YX1UMfKcXB9RcPA_0fGbL3cAfR4v0AEOgpNdzyy-x5AxJe19EHJVDw0v6YtsvkDqefujc05ZYopk5ZK_88AQk7n7yE3TkzDGxeG5dCHXcJyyWW5BnItAZSBwhJLgorb8